25.03.2010 - Bitevní letouny Su-25 dostanú novú aktívnu IR ochranu

Ruské konštrukčné kancelárie SKB "Zenit" a OKB "Šturmoviky Suchoj" pracujú na novom prístroji pre potlačenie IR odrazu.
Nový opticko-elektronický prístroj bol vyvinutý minulý rok pod označením Prezident-S a podľa slov gen. riaditeľa Zenitu A. Kobzara pracuje na báze premodulovaného IR žiarenia ktoré vytvára infračervená plynová výbojka. Prístroj novej generácie je určený pre modernizované stroje Su-25TM a Su-25UBM a má slúžiť ako prostriedok ochrany pred ručnými PVO systémami ako sú napr. Stinger alebo Igla, ktoré pre svoje navádzanie využívajú IR vyžarovanie motorov lietadiel.


http://www.lenta.ru/news/2010/03/25/su25/
25.03.2010 - Bitevní letouny Su-25 dostanú novú aktívnu IR ochranu - Sprievodné foto Su-25 TM prevzaté zo stránky airwar.ru

Sprievodné foto Su-25 TM prevzaté zo stránky airwar.ru
URL : https://www.valka.cz/25-03-2010-Bitevni-letouny-Su-25-dostanu-novu-aktivnu-IR-ochranu-t94355#353027 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více