14.04.2010 - Obama uvolní 6 miliard pro cesty na Měsíc a Mars

Americký prezident Barack Obama dnes zřejmě oznámí navýšení rozpočtu vesmírné agentury NASA a představí několik ambiciózních projektů, které by se mělo díky šesti miliardám dolarů, jež NASA v příštích pěti letech údajně dostane, podařit realizovat.



Zdroj:
aktualne.centrum.cz
URL : https://www.valka.cz/14-04-2010-Obama-uvolni-6-miliard-pro-cesty-na-Mesic-a-Mars-t94978#354820 Verze : 0

Diskuse

Downgrade Orionu z expedičnej lode pre lunárne misie na záchrannú loď pre ISS mi ako rozvoj nepripadá.
http://www.spaceflightnow.com/news/n1004/13obama/

Citace :

But the benefits of using a scaled-down version of Orion for space station crew escape are not as clear. Seats purchased on Russian Soyuz rockets include launch and landing and the capsules remain docked at the station throughout a crew's stay, available as emergency lifeboats if needed.
Nahor a dole v Sojuze a ak sa ten dostane do problémov, môžu skúsiť použiť Orion Confused
Tomu hovoria "pokrok"... Čo tak ešte pridať bibliu a motlitebnú knižku?
URL : https://www.valka.cz/14-04-2010-Obama-uvolni-6-miliard-pro-cesty-na-Mesic-a-Mars-t94978#354874 Verze : 0
Armstrong: Obamov plán je pre NASA devastujúci
Článok podpísali traja kozmonauti: Neil Armstrong, Veliteľ Apollo 11; James Lovell, Veliteľ Apollo 13; Eugene Cernan, Veliteľ Apollo 17
www.msnbc.msn.com
Astronauti varujú - (Obamov) plán by poslal USA na cestu do "priemernosti"

Citace :

Without the skill and experience that actual spacecraft operation provides, the USA is far too likely to be on a long downhill slide to mediocrity. America must decide if it wishes to remain a leader in space. If it does, we should institute a program which will give us the very best chance of achieving that goal.
Bez schopností a skúseností stavať a prevádzkovať skutočné kozmické lode, je veľmi pravdepodobné, že USA budú klesať do priemernosti. Amerika sa musí rozhodnúť, či chce ostať lídrom vo vesmíre. Pokiaľ ním chce zostať, mali by sme robiť program, ktorý nám dá najlepšiu šancu na dosiahnutie tohto cieľa.
(snáď som to preložil dobre)
URL : https://www.valka.cz/14-04-2010-Obama-uvolni-6-miliard-pro-cesty-na-Mesic-a-Mars-t94978#354922 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více