22.04.2010 - Bezpilotní průzkumný vrtulník poprvé pomohl zadržet pašeráky drog

David Pugliese's Defence Watch, groups.google.com


MQ-8B Fire Scout, bezpilotní helikoptéra, byla v poslední době podporovala první "protidrogovou" loď USS FFG-8 McInerney americké pobřežní stráže, oznámila protivzdušná obrana.


Fire Scout tři hodiny sledoval podezřelé plavidlo, o kterém se předpokládalo, že patří pašerákům, a posílal na palubu McInerney živé autentické video o dění na jeho palubě.


Podloudníci se setkali s rybářskou lodí, pravděpodobné kvůli tankování paliva, McInerney mezitím k lodi přirazil, provedl přepad a na palubě bylo zajištěno přibližně 60 kg kokainu.


Námořní analytici věří, že tato událost dokazuje možnosti a schopnosti bezpilotních prostředků v boji s podobnými individui.
URL : https://www.valka.cz/22-04-2010-Bezpilotni-pruzkumny-vrtulnik-poprve-pomohl-zadrzet-paseraky-drog-t95442#356015 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více