Čestný odznak Vzorný pracovník VB

Čestný odznak Vzorný pracovník VB - I. typ



Odznak je tvořen smaltovanou rudou pěticípou hvězdou, v jejíž horní části se nachází státní znak, pod nímž je zlatový půlkruh s modrým nápisem "VZORNÝ PRACOVNÍK VB". Mezi spodními cípy hvězdy jsou zkříženy dvě zlatové vavřínové ratolesti, jež vybíhají až k jejím bočním cípům.




Zdroj:
- CHURAVÝ, Václav: Resortní vyznamenání, medaile, čestná uznání ministerstva vnitra z let 1945-1989, Česká numismatická společnost, Ústí nad Orlicí, 1993
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-Vzorny-pracovnik-VB-t96643#359705 Verze : 0
Čestný odznak Vzorný pracovník VB - II. typ



Odznak je tvořen rudou hvězdou ležící na zkřížených vavřínových ratolestech. V horní části hvězdy se nachází státní znak, přičemž lev i pavéza jsou stříbřité, znak Slovenska modro-červený a hvězda na hlavou lva červená. Pod znakem je umístěn zlatový půlkruh s nápisem "VZORNÝ PRACOVNÍK VB".




Zdroj:
- CHURAVÝ, Václav: Resortní vyznamenání, medaile, čestná uznání ministerstva vnitra z let 1945-1989, Česká numismatická společnost, Ústí nad Orlicí, 1993
- www.sberatelstvi.cz
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-Vzorny-pracovnik-VB-t96643#359706 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více