21.05.2010 - USAF vysílá další letouny F-22 Raptor do západního Pacifiku

Ačkoliv se osm amerických stíhacích letounů F-22A Raptor ze stavu 90th Fighter Squadron vrátilo v dubnu ze čtyřměsíčního nasazení v západním Pacifiku na svou domovskou základnu Elmendorf AFB, vysílá USAF do tohoto prostoru Raptory znovu. Dokonce hned dva detašmány vysílají tentokráte 1st Fighter Wing z Langley AFB a 49th Fighter Wing z Holloman AFB. První jmenovaný útvar vyšle 12 letounů F-22A opět na základnu Andersen AFB na Guamu. Dalších 12 Raptorů bude z Hollomanu dislokováno po dobu čtyř měsíců na japonské základně Kadena AB.


Zdroje:
http://www.ktuu.com/global/story.asp?s=12346492
www.airforcetimes.com
URL : https://www.valka.cz/21-05-2010-USAF-vysila-dalsi-letouny-F-22-Raptor-do-zapadniho-Pacifiku-t96653#359719 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více