03.06.2010 - P ČR: Mise v Chorvatsku

Policie České republiky: Mise v Chorvatsku


Policejní prezidium České republiky oznámilo, že se i letos chystají příslušníci Policie České republiky do Chorvatska.


Čeští policisté se letos, jakožto i loni, budou zabývat podporou "podpora velitelských a koordinačních center zejména zajišťováním rychlé a přesné výměny informací." Do Chorvatska se chystá 16 policistů a hlavní náplní jejich práce bude pomoc českým turistům cestujících do Chovatska.


"Čeští policisté budou umístěni v Omiši ve Splitsko-dalmatském regionu a letos nově i v Šibeniku v Šibensko-kninském regionu. Službu v Chorvatsku nastoupí 1. července. Do konce prázdnin se bude střídat 16 policistů a policistek ve čtyřech turnusech, vždy po dvou v jednotlivém regionu."


Do Chorvatské republiky budou vysláni policisté z dalších evropských zemí, a nově z Polska a Bavorska.


Účast Policie České republiky vyplývá z Memoranda, které bylo podepsáno i náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Ing. Ivanem Bílkem v polovině měsíce května.



Zdroj:
www.policie.cz
URL : https://www.valka.cz/03-06-2010-P-CR-Mise-v-Chorvatsku-t97567#361594 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více