03.03.2010 - USA: Nehoda vrtulníku pobřežní stráže se obešla bez obětí

Vrtulník MH-60T Jayhawk (CG 6028) se vracel s dalším strojem téhož typu z Washingtonu, kde byly přechodně bázovány při společné americko-kanadské operaci na ochranu olympijkých her ve Vancouveru. Při letu hornatým terénem havaroval poblíž jezera Silver Meadows.
Naštestí pro posádku se nehoda obešla beze ztrát na životech. Pilot Cmdr. Patrick Shaw a členka posádky Gina Panuzzi však utrpěli vnitřní zranění a byli druhým vrtulníkem v kritickém stavu dopraveni do univerzitní nemocnice v Salt Lake City. Druhý pilot Lt. Cmdr. Steven Cerveny měl zlomenou nohu a byl také přesunut do univerzitní nemocnice. Palubní mechanik Edward Sychra a plavec záchranář Darren M. Hicks přežili nehodu bez zranění a byli do nemocnice převezeni pouze na pozorování.


Vrtulník příslušel k letecké základně pobřežní stráže v Elizabeth City v Severní Karolíně. Shodou okolností se také jednalo o první stroj modernizovaný z HH-60J na typ MH-60T. Modernizovaný stroj se zúčastnil první mise v srpnu minulého roku.


Zdroj:
aviation-safety.net
http://www.ksl.com/?nid=148&sid=9879701
www.deseretnews.com
www.uscg.mil
URL : https://www.valka.cz/03-03-2010-USA-Nehoda-vrtulniku-pobrezni-straze-se-obesla-bez-obeti-t93341#349493 Verze : 0
Vrtulník pobřežní stráže HH-60J Jayhawhk 6028 (cn 70-1787), který v minulých dnech havaroval u jezera Silver Meadows, při startu z přistávací plochy pro vrtulníky Fort Wadsworth na ostrově Staten Island v New Yorku dne 16.února 2006.



Zdroj:
Airliners.net - http://www.airliners.net






Pozn.:
Nevím, kde je pravda, jedna část zdrojů (2) uvádí HH-60T, druhá (3) HH-60J.
Na Airliners je to HH-60J, tudíž jsem to tak označil.
Jestli je to opravdu správně nevím.
URL : https://www.valka.cz/03-03-2010-USA-Nehoda-vrtulniku-pobrezni-straze-se-obesla-bez-obeti-t93341#349530 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více